De Greiner
Haarlem

Artist Impression S Avonds Met Verlichting
  • adres Voorhelmstraat 23-25, 2012 Zm haarlem
  • website kleinhaarlem.nl
  • aantal huurders +120
  • oppervlakte bvo 4200
  • sinds 2010
  • beheerorganisatie Stichting Klein Haarlem
  • eigendomsituatie huurovereenkomst met woningcorporatie

Klein Haarlem is de veroorzaker van creatieve en culturele dynamiek. De in 2010 opgerichte stichting organiseert creëert levendige creatieve hubs met (flex)werkplekken voor creatieve en maatschappelijke ondernemers en organiseert culturele evenementen. Klein Haarlem is gestart in het voormalig Postkantoor van Haarlem, streek daarna neer in voormalig St. Elisabeth Gasthuis, en is sinds 2013 gevestigd in voormalig huishoudschool De Greiner in volkswijk het Rozenprieel in Haarlem. Inmiddels heeft zij aan ruim 350 ondernemers onderdak geboden. Met een kleine club creatieven en een huismeester wordt de organisatie draaiende gehouden. De dagelijkse leiding bestaat uit een zakelijk en artistiek leider, die worden bijgestaan door een ervaren bestuur.

Klein Haarlem zet zich in om de creatieve infrastructuur van Haarlem te versterken en biedt ondersteuning aan diverse culturele, creatieve en maatschappelijke initiatieven en brengt het bedrijfsleven met de creatieve industrie samen. Klein Haarlem is geen standaard verhuurder en creëert informele creatieve hubs waar co-creatie en samenwerken gestimuleerd wordt. De organisatie biedt er werkplekken, faciliteiten en (business-)ondersteuning voor creatieve ondernemers.

De Greiner is een creatieve hub met een mix van creatieve ondernemers en kunstenaars. Klein Haarlem huisvest onder andere muziekondernemers, schrijvers, conceptbureaus, designers, architecten en websitebouwers. De stichting beheert het monumentale gebouw namens pandeigenaar Ymere. Er worden door Klein Haarlem diverse interne en externe evenementen georganiseerd, zoals de Haarlem is Klein borrel, Pecha Kucha’s, buurt evenementen, Begane grond en Parksessies festival. Ook heeft de organisatie We Are Public Haarlem gelanceerd.