electron breda
Breda

20201029 Electron Belcrum Birds Fotogr Frank Bouwkamp 12
  • adres belcrumweg 19, 4815 HA Breda website www.electronbreda.com aantal huurders ruim 60 oppervlakte bbo 3500 m2 sinds 2017 beheerorganisatie stichting Beeldmakers eigendomsituatie huurovereenkomst met gemeente

Electron is de cultureel-creatieve broedplaats van Breda. Het pand is industrieel erfgoed en was voorheen onderdeel van de machinefabriek Backer en Rueb. Je vind het pand op loopafstand van het centraal station in het Havenkwartier van Breda.  

Op verschillende manier ontmoeten verschillende disciplines elkaar in Electron. Er zijn presentatieruimtes, eventruimtes, werkplaatsen, een fotostudio en de ‘huiskamer’ met expositieruimte MotMot gallery. Meer dan 60 kunstenaars en makers huren in Electron. Die community waakt gezamenlijk over de toewijzing van ateliers en studios. Stichting Beeldmakers is drijvende kracht achter de Broedplaats sinds 2017. 

Electron vormt een inspirerende werkomgeving waar altijd ruimte is voor experiment en vernieuwing, een plek waar uiteenlopende disciplines elkaar treffen en samenwerken.