Het Werkgebouw

Gebouw 1
  • adres Tapijnkazerne 24, 6211 LH maastricht websitehetwerkgebouw.nl aantal huurders 14 oppervlakte bbo 800 m2 sinds 2014 beheerorganisatie Stichting Het Werkgebouw eigendomsituatie  tijdelijke gebruikersovereenkomst met Universiteit Maastricht

Het Werkgebouw zit in de oude remiseloods van de Tapijnkazerne op een prachtige plek aan de rand van het stadspark in Maastricht. We kregen het pand in 2014 als casco in tijdelijk gebruik. Het was een grote open loods met weinig comfort, waarin we met hergebruikte materialen werkruimtes hebben gebouwd. Het gebouw heeft een transparant karakter; van buiten en van binnen kan je goed zien wat we doen.

Het is een plek voor makers, vaklieden en ambachtelijke ondernemers (oude en nieuwe ambachten). We hebben allemaal een eigen werkplaats, maar delen onze kennis en profiteren van elkaars netwerk. We lopen geregeld bij elkaar binnen, drinken samen een kop koffie en vragen elkaar om feedback. Af en toe gebruiken we elkaars gereedschap of machines. Steeds vaker ontstaan verrassende samenwerkingen tussen disciplines en met materialen die op het eerste gezicht niets met elkaar te maken hebben.

We werken als een collectief. Beslissingen nemen we samen en iedereen draagt zijn steentje bij aan het gezamenlijk belang.

Nieuwsgierig geworden? Klik hier voor het filmpje waarin iedereen in het Werkgebouw zich presenteert