20201029 Electron Belcrum Birds Fotogr Frank Bouwkamp 12

30 juni: kennisdag bij electron Breda

Heel Holland Broedt: het beste beleid voor de broedplaats?

Creatieve Hubs Nederland (CHnl) en Electron Breda nodigen jouw creatieve hub graag uit voor de Kennisdag op vrijdag 30 juni 2023 in Breda. Van 14.00-18.00u, inclusief borrel. Deelname is gratis, wel graag even aanmelden via dit formulier.

Electron Breda is de culturele broedplaats waar cultuurliefhebbers, professionele kunstenaars en vormgevers maken, ontmoeten, vernieuwen. Dat gebeurt in ateliers, werkplaatsen, eventruimtes én in culturele huiskamer MotMot gallery. 

Thema

De term ‘broedplaats’ is de laatste jaren enorm in populariteit toegenomen. Beleidsmakers, projectontwikkelaars; zelfs citymarketeers vormen er ieder zo hun eigen definitie en strategie op. Een positieve ontwikkeling? Culturele broedplaatsen zien zich in de praktijk nogal eens geconfronteerd met beleidsdoelen en vastgoed kaders die hun programma juist tegenwerken

Ook bij broedplaats Electron is dit een zeer actueel thema; as we speak zijn ze met de gemeente Breda in gesprek over hun toekomst. Ze hebben de afgelopen jaren met vele hobbels mede het fundament gelegd voor een toekomstig broedplaatsenbeleid in Breda, maar worden tegelijkertijd geconfronteerd met naderende sloopplannen. Hoe bewaak je als hubbouwer het proces met de gemeente zonder daar meteen een studie bestuurskunde voor te hoeven volgen?

In deze interactieve sessie gaan we ‘waarderend de kloof verkleinen’ tussen broedplaats en overheid. We belichten hoe simpele spraakverwarringen de grootste splijtzwammen kunnen worden – én hoe je die kunt voorkomen. Op jouw ervaringen testen we deze tools meteen uit. Interessante materie voor Hubbouwers, ambtenaren en projectontwikkelaars. We rekenen daarin op jullie eigen netwerk, dus stuur deze uitnodiging vooral door aan de ambtenaren binnen jouw gemeente die hier iets aan kunnen hebben.

Wij hopen je te zien op vrijdagmiddag 30 juni bij Electron Breda. 

Aanmelden s.v.p. vóór 23 juni via dit formulier. Deelname is kosteloos. 

Programma

14.00u: Verzamelen bij MotMot gallery (ingang Belcrumweg 19)
14.30u: Rondleiding over en door Electron Breda
15.30u: Interactieve Werksessie: Heel Holland Broedt: het beste beleid voor de broedplaats
17.00u: Borrel
18.00u: Einde

Adres: Electron Breda | Belcrumweg 19 | 4815 HA Breda | www.electronbreda.com.

Bereikbaarheid

OV
Electron | MotMot gallery ligt op ongeveer 12 minuten loopafstand vanaf het station. 

Parkeren
Dat kan voor ca 6 auto’s direct voor de deur onder het grote luifel van MotMot gallery, Belcrumweg 19. In de directe omgeving geldt betaald parkeren. 

Kennisdagen zijn bedoeld om van elkaar te leren, best practices uit te wisselen en onderlinge netwerken te versterken. 

Namens Creatieve Hubs Nederland, met creatieve groet, 

CHnl en Electron Breda