Power Of Hubs 106

5/12: masterclass politiek sensitief handelen

Vanuit het project Bloeiende Broedplaatsen wordt maandag 5 december de masterclass politiek sensitief handelen georganiseerd. Van 10.00-12.30u in de Havenloods, Nijverheidsweg 6, Utrecht. Deelname is gratis, wel graag aanmelden via deze link.

Deze Masterclass is bedoeld voor beheerders en organisatoren van creatieve werkplekken. Zij zijn voor het functioneren van hun locatie vaak afhankelijk van politieke besluitvorming. Beleid en regelgeving, de goedkeuring van (bouw)plannen, of de toewijzing (of afwijzing) van financiering kunnen het verschil betekenen tussen voortzetting of opheffing van een creatief initiatief. Binnen de lokale politieke context spelen het college van B&W en de gemeenteraad hierin elk hun eigen rol. Waarbij met name de rol van de raad soms onderbelicht blijft. 

In deze masterclass nemen word je meegenomen in het spel van de lokale politiek en verkennen we hoe je als broedplaats of atelierorganisatie hierin strategisch kunt opereren. Hoe zorg je dat de belangen van jouw initiatief bij de politiek op het vizier komen? Hoe leg je contact en breng je je argumenten voor het voetlicht? Hoe ga je om met verschillende partijpolitieke kleuren? En wat is het belang van timing?
Tijdens de masterclass pas je de opgedane inzichten toe op de context van jouw eigen initiatief in jouw eigen gemeente.

Zet in je agenda en meld je aan!