Dcrn Community Management Edited Jimenagauna 1

creatieve hubs Nederland zoekt nieuwe bestuursleden!

Geloof jij in de kracht van creatieve hubs? Ben je een echte verbinder die weet wat er speelt in het veld? En wil je jouw kennis en netwerk inzetten om hubs en hun rol in stedelijke ontwikkelingen te versterken? Reageer dan snel op onze vacature voor nieuwe bestuursleden!

Wie zijn wij?

Creatieve Hubs Nederland is een stichting, opgericht in 2010 (toen onder de naam Dutch Creative Residency Network). Het netwerk functioneert als een community of practices van diverse ‘hubmakers’ en heeft als doel om creatieve plekken met een maatschappelijke impact te verbinden en versterken. Onze leden zijn uiteenlopende hubs door het hele land, maar allemaal met hetzelfde doel: met een sterke gemeenschap hét verschil maken en bijdragen aan een bijzondere buurt, stad en regio.

Wat doen wij?

Gedurende het jaar, organiseren wij een gevarieerd programma. Kenmerkend voor dit programma

Actiegericht: ervaren en doen staan voorop. Daarom vinden alle activiteiten plaats op locatie en in (de nabijheid van) hubs.

Wederkerigheid: CHnl is een netwerk voor én door leden. Leden zetten hun deuren voor elkaar open en dragen een steentje bij in de organisatie.

Kwaliteit boven kwantiteit: de bijeenkomsten zijn kleinschalig en het programma is afgestemd op actuele vragen van leden.

Openheid en support: de bijeenkomsten bieden ruimte voor kwetsbare onderwerpen, uitwisselen van ervaringen en strategisch advies op maat.

Het programma is gericht op onze leden, maar met specifieke evenementen zoals The Power of Hubs, slaan we ook een brug naar overheden, ontwikkelaars, investeerders, adviseurs en andere partijen die betrokken zijn bij hubontwikkelingen.

Wat zoeken wij?

Creatieve Hubs Nederland is klaar voor een nieuwe stap in haar bestaan. Kennis en ervaring uitwisselen blijft een belangrijke pijler, maar samen nieuwe kennis ontwikkelen en het vak van ‘hubmaken’ steviger vestigen is wat het veld nu nodig heeft. Wij zoeken mensen die zich hier samen met de andere bestuursleden en de community manager van het netwerk voor in willen zetten. Het profiel dat we zoeken:

 • Een verbinder
 • Met een actief netwerk binnen de creatieve industrie,
 • Bij voorkeur werkzaam in of voor een creatieve hub,
 • Met zicht op actuele gebiedsontwikkeling in jouw stad of regio,
 • En voeling met de beleidsdomeinen stedelijke ontwikkeling, cultuur en economie.  

Wat verwachten we?

Als bestuurslid ben je het gezicht van het netwerk, verbinder tussen vragen en expertise in het veld, en een ambassadeur voor hubontwikkelingen met impact in Nederland. Werkzaamheden bestaan o.a. uit:

 • Werven van nieuwe leden
 • Voorbereiden van en deelnemen aan bestuursvergaderingen (circa 6x per jaar)
 • Organiseren van activiteiten voor de leden, samen met de community manager van het netwerk (circa 2x per jaar)
 • Deelname aan activiteiten van het netwerk (circa 6x per jaar)
 • Leden van advies op maat voorzien, met inzet van jouw eigen netwerk
 • Verkennen van nieuwe samenwerkingsverbanden

De werkzaamheden kosten gemiddeld 2-4 uur per week en zijn onbezoldigd.

Een community manager is de rechterhand van het bestuur en voert wekelijks betaald werkzaamheden uit, waaronder de ledenadministratie, de externe communicatie en de praktische organisatie van ledenactiviteiten.

Wat bieden we?

Binnen Creatieve Hubs Nederland heb je de kans om samen te werken met dé koplopers in vernieuwende hub- en gebiedsontwikkelingen. Het praktijkgerichte programma biedt veel ruimte om jouw eigen ideeën en vragen een plek te geven.    

Interesse?

Heb je interesse? Stuur dan een e-mail naar info@creatievehubs.nl. Liever eerst wat meer weten? Mail dan met Martine Zoeteman, martine@creatievehubs.nl.