Kopie Van Dcr 2019 10 1013

Hoera, nieuwe website online!

De nieuwe website van Creatieve Hubs Nederland staat online! Een frisse look met meer ruimte voor onze leden. Wij zijn ontzettend blij dat we hem nu met iedereen kunnen delen.

Hoe begon het ook alweer?

Het idee voor een netwerk van creatieve plekken begon in 2010 bij de Westergasfabriek in Amsterdam. Een jaar later was het Dutch Creative Residency Network (DCRN) een feit. In 2011 vond ook meteen de eerste activiteit plaats: een informatiemiddag voor potentiële leden bij Bink36 in Den Haag.

Initiatiefnemers van het Dutch creative residency network bij de Westergasfabriek

Tussen 2011 en 2019 ontwikkelde DCRN zich tot een kwalitatief netwerk van creatieve hubs in Nederland. De hubs zijn verspreid over het hele land. De leden ontmoeten elkaar bij activiteiten, zoals Kennisdagen, studiereizen en the Power of Hubs. Hier worden ervaringen uitgewisseld en leren de leden elkaar beter kennen.

studiereis naar Maastricht, Aken, hasselt en genk, 2018

en toen?

In 2020 ontstond bij het huidige bestuur de wens om de koers van het netwerk opnieuw te bepalen. De uitdagingen voor hubs liggen inmiddels op andere vlakken dan tien jaar geleden. En er is een omvangrijker en diverser ‘hublandschap’ ontstaan. Het bestuur hield een enquête en deed een belronde langs alle leden. Met de uitkomsten gingen zij aan de slag.

kennisbijeenkomst in Rotterdam, 2019

Toekomst

De belangrijkste wijziging is de naam: Dutch Creative Residency Network werd Creatieve Hubs Nederland. En bij een nieuwe naam en een nieuwe koers horen ook een nieuwe website en nieuwe huisstijl. Met dank aan Het Weblokaal en Studio Neon. Volgend jaar gaan we daarnaast aan de slag met een nieuw programma. Hopelijk fysiek, we keep our fingers crossed!