workshop-g46d6dc936_1920

Kijktip: Reaction

Kees Brouwer is documentairemaker bij de VPRO. Maar daarnaast is hij ook initiatiefnemer van de beweging Reaction. Deze twee komen samen in de docu Reaction, die terug te kijken is via NPO Start.

Nederland kent veel duurzame, sociale en lokale ondernemingen. Maar deze moeten opboksen tegen de grote winkelketens. De spullen in deze winkelketens zijn weliswaar goedkoper, maar de herkomst is nooit helemaal te achterhalen. Dat triggert Kees Brouwer om zijn eigen beweging op te zetten: Reaction.

doel

Brouwer wil een netwerk van ondernemingen creëren. Ondernemingen die allemaal gemeen hebben dat zij het maken van mooie en duurzame items belangrijker vinden dan winst maken. Ondernemingen die een verhaal vertellen. Als zij zich verenigen, dan is dat een krachtige tegenhanger voor het grootkapitaal. Hij reist de komende tijd met zijn bus door het land, op zoek naar mensen die laten zien hun je eerlijk, sociaal en transparant kan produceren.

Documentaire

In de documentaire wordt Brouwer in zijn zoektocht gevolgd door de VPRO. Deze documentaire is terug te zien op NPO Start, via deze link: Reaction.