de nijverheid culturele vrijhaven

De Nijverheid in Utrecht
  • adres Nijverheidskade 15, 3534 AZ Utrecht website www.denijverheid.org aantal huurders 53 oppervlakte bbo 1.200 m2 binnen 1.000 m2 buiten sinds 2017 beheerorganisatie Stichting De Nijverheid eigendomsituatie Huur van private eigenaar tot eind 2030

De Nijverheid een culturele vrijhaven in Utrecht voor kunstenaars en creatievere maker, beeldende- en podium kunstenaars en de cultuurliefhebber die zich daardoor laat inspireren.

De Nijverheid is een Culturele Vrijhaven, een kunstenaarskolonie: een plek voor beeldende en podiumkunsten. Een plek voor kunstmakers, kunsttoners en kunstgenieters. We bieden een vernieuwend podium
met een rauw karakter. Daarbij gaan we uit van non-conformisme.

De Nijverheid in Utrecht
Fotograaf: Koen Peters

De Nijverheid is een locatie die experiment ademt en waar flink buiten de lijntjes gekleurd mag worden. Als Culturele Vrijhaven laten we onze projecten ontstaan vanuit experiment, bottom-up en in samenwerking met betrokken makers. Hierdoor zijn we altijd in beweging, continu in ontwikkeling.

De Nijverheid is een belangrijk onderdeel van het Utrechtse cultuurlandschap, en is een van de weinige plekken in de stad waar het experiment en talent de volledige ruimte krijgt. Voor nagenoeg alle disciplines is er een plek en een podium, waardoor bijzondere coproducties en samenwerkingen ontstaan. Naast ruim 50 kunstenaars en creatieve makers zijn 3 podia en 4 expositieruimten en een kunstcafé met terras aan het water.