Hofvancartesius Robwetzer

11 feb: hof van cartesius bij Week van de circulaire economie

CHnl-lid Hof van Cartesius doet mee aan De Week van de Circulaire Economie. Zij organiseren op vrijdagmiddag 11 februari van 16.30 – 18.00u de online bijeenkomst Streven naar een betere wereld of gentrificatie? Over het ontstaan van hubs, broedplaatsen en circulaire gebiedsontwikkeling. Deelname is gratis, aanmelden kan via deze link.

streven naar een betere wereld of gentrificatie

Circulaire hotspots brengen cultuur in de rafelranden van de stad en  maken de weg voor vrij voor verdere ontwikkeling. Samen bouwen aan een betere, circulaire wereld. Het klinkt mooi. Maar is die ontwikkeling wel duurzaam of inclusief? Wie doet er mee? En wie niet? Wat gebeurt er met de buurt waarin we ondernemen? Zijn we niet allemaal een prachtig voorbeeld van gentrification. En zo ja, is dat erg?

Samen met Charlotte Ernst (initiatiefnemer en architect Hof van Cartesius), Ady Hoitink (buurtinitiatief Kracht van Zuilen) en Stevie Nolten (cultuurbeleidscriticus en lijsttrekker Utrecht BIJ1) wordt gezocht naar praktische handvatten om duurzaam met de buurt te verbinden.

De week van de circulaire economie

Dit evenement vindt plaats in het kader van De Week van de Circulaire Economie. Van 7 t/m 12 februari 2022 openen ondernemers, universiteiten, hogescholen, overheden en allerlei andere organisaties hun deuren om andere professionals mee te nemen in de circulaire economie. Kijk voor meer informatie op de website.